Gerçek Zamanlı Taşıma Protokolü Nedir?



Gerçek Zamanlı Aktarım Protokolü (RTP), gerçek zamanlı çoklu ortam tek noktaya yayın ve çok noktaya yayın iletişimlerini yürütmek için kullanılan bir İnternet protokol standardıdır . İki bileşenden oluşur: taşıma protokolü ve Gerçek Zamanlı Taşıma Kontrol Protokolü (RTCP). Birincisi, çoklu ortam akışlarını gerçek zamanlı olarak ağlarda iletmek için İnternet işkur doğum parasıProtokolü (IP) özelliklerini sağlar. İkincisi, veri paketi kaybına bakmak ve iletim gecikmelerini telafi etmek gibi temel oturum yönetimi ve Servis Kalitesi ( QoS ) yeteneklerini sağlar . Yaygın olarak İnternet Protokolü üzerinden Ses ( VoIP) kullanılır) Telekomünikasyon, Gerçek Zamanlı Taşıma Protokolü, coğrafi olarak dağınık yerlerde birden çok katılımcı arasında gerçek zamanlı video konferans yürütme aracı sağlamak için esas olarak İnternet Mühendisliği Görev Gücü Ses-Video Çalışma Grubu tarafından geliştirilmiştir.
Ses ve video veri akışları, RTP'de ayrı olarak iletilir. İki farklı iletişim bağlantı noktası ve / veya çok noktaya yayın adresi kullanılarak her biri için ayrı RTP ve RTCP paketleri iletilir. Katılımcılar böylece sadece bir ortam almayı seçebilir. Hem ses hem de video oturumlarının eşzamanlı oynatımı, hem ses hem de video oturumları için RTCP paketlerinde zamanlama bilgilerinin kullanılmasıyla elde edilir.
Gerçek Zamanlı Aktarım Protokolü başlığı, kodek bit akışlarının paketler halinde nasıl birleştirildiğini açıklar . Ayrıca ağ aygıtlarının veri paketlerini yeniden oluşturmasını sağlayan yönergeleri içerir. RTP'nin diğer bileşenleri aşağıdakileri içerir: her çerçevenin başlangıcını ve sonunu işaret eden çerçeve tanımlama; gecikme titreşimini algılamak ve telafi etmek için zaman damgalarını kullanan intramediasenkronizasyonu; ve medya kodlama yöntemini tanımlayan yük tanımlaması, böylece bant genişliğindeki değişiklikler için ayarlamalar yapılabilir.
Ayrıca Gerçek Zamanlı Aktarım Protokolünün bir parçası, kayıp paketleri ve bir kaynak tanımlamayı saptamak için bir sıra numarasıdır. RTCP bileşenleri, katılımcıların isimlerini, e-posta adreslerini, telefon numaralarını ve ayrı ses ve video akışlarının iletimini sağlayan intermedia senkronizasyonunu içeren tanımlamayı içerir . Oturum kontrolü katılımcıların bir oturumdan ayrılmalarını sağlamasına olanak verirken, hizmet kalitesi (QoS) geri bildirimi kayıp paketlerin sayısını takip eder; gidiş-dönüş iletim zamanı ve titreşim, kaynağın veri hızlarını işkur kredi başvurusugerektiği gibi ayarlamasını sağlar.
QoS'u sağlamak için temel izleme yetenekleri sağlasa da, RTP multimedya iletişiminin gerçek zamanlı dağıtımını garanti etmez; RTP, doğru sırada alınan paketler gibi diğer QoS parametrelerini de temin etmez. Açık Sistemler Ara Bağlantısı (OSI) Modelinin Ağ ve Aktarım katmanlarındaki İnternet protokollerine dayanır. Oturum başlatma Protokolü (SIP) ve H.323 de dahil olmak üzere diğer aktarım protokolleri de kullanılabilmesine rağmen, RTP genellikle Kullanıcı Datagram Protokolü'nün (UDP) üstündedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?