ROTC nedir?



Bir Reserve Office Eğitim Kolordusu (ROTC), birçok ülkede mevcut olan bir üniversite programıdır. Amacı, öğrencileri kolejden sonra hizmet etmeyi seçmeleri halinde, ülkelerinin askeri gücünde memur olmaya yetiştirmektir. ROTC programları sunan, faizsiz kredi veren bankalargenellikle tüm öğrencilerin ihtiyacı olan askeri kolejler vardır, ancak özel ve devlet okulları genellikle ROTC'ye gönüllü katılım sağlar.
Tayvan, Filipinler ve Güney Kore dahil olmak üzere ROTC programlarına sahip birçok ülke var. Benzer programlar ABD'de 1819'da Vermont'taki Norwich Üniversitesi'nde başladı. Ancak, resmi olarak, ABD ROTC, 1916'da başladı ve eğitim sistemi memurları için İngiltere'den sonra modellenmiştir.
ABD'de ROTC programları sunan kolejler üç türden oluşmaktadır: sivil kolejler, askeri kolejler ve ortaokullar. Öğrenciler sadece akademik çalışmaları değil, askeri eğitimi de tamamlarlar. Odak, liderliği teşvik etmek, onurlu davranışı cesaretlendirmek ve öğrencileri üniversiteden sonra orduya katılmayı seçmeleri için bir subay rütbesi almaya hazırlamaktır.
ROTC'deki kolejde eğitim, öğrencileri gruplara ayırır. Her grubun, öğrencilerin üniversiteden sonra hizmet vermeyi düşündükleri ordunun hangi dalına bağlı olarak farklı bir ismi vardır. Örneğin, ABD Ordusu taburları ve stajyerlerin tugaylarını yaratır.
ROTC'ye katılan sivil kolejdeki öğrenciler, üniform olarak giyildiklerinden, genellikle tanıması kolaydır. Genellikle okulda iken kaderin resmi ataması vardır; Ancak, donanmaya eğitim veren öğrenciler ortaokul çağrısı olarak adlandırılabilir. Kolejden ayrıldıktan sonra askeri kuvvete bir teğmen olarak girebilirler, bu da daha fazla yetki ve daha fazla ücret anlamına gelir.
Askeri bir üniversitede okuyanlar, okulu bitirdikten sonra silahlı kuvvetlerde neredeyse her zaman garantili bir konuma sahiptirler. Sivil üniversitelerde ROTC programlarına katılanlar aynı garanti kapsamında olmayabilir. Ancak, işe alım numaraları işaretlendiğinde, bir programa katılanların çoğu mezun olduktan sonra silahlı kuvvetlerde karşılanırlar.
ABD'deki tüm sivil üniversitelerin ROTC programları bulunmamaktadır ve bazı okullar programın izlemeyi seçmediği akademik politikalara sahiptir vekredisiz borç para bunu okuldan çekilmek üzere bırakmıştır. Pek çok ROTC programı, Vietnam savaşı sırasında üniversite kampüslerinde kitlesel protestolarla karşı karşıya kalmış, sadece savaşa değil, aynı zamanda pek çok kolejin tüm erkek öğrencilere kampüste ROTC programlarına katılımını gerektirdiği gerçeğine de vurgu yapmıştır. Sonuç olarak, çoğu durumda programlar gönüllü olarak yapılmıştır.
ROTC modeli, hem Genelkurmay Başkanlığı'na hem de Genelkurmay Başkanlığı'na başkanlık eden General ColinPowell ve General HughShelton gibi pek çok kayda değer subay üretti. Programlar, bir öğrencinin kolejden sonra hizmet etmek istediği silahlı kuvvetlerin hangi branşına bağlı olarak, giderek daha fazla uzmanlaşmıştır. En popüler kolejlerden bazıları, pilot olarak eğitmek için fırsatlar sunanlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?