Kullanıcı Alanı Nedir?



Kullanıcı alanı, bir bilgisayar işletim sisteminin (OS) sanal belleğinin bir parçasıdır . Tüm kullanıcı uygulamaları, iş ve programlar bilgisayarın kullanıcı alanında saklanır. İşletim sisteminin aygıt sürücüleri , çekirdekler ve çekirdek uzantıları tarafından KOSGEB kredi başvurusu kullanılan sanal bellek , çekirdek alanında saklanır.
Kullanıcı, kullanıcı alanında ne saklandığını ve nasıl kullanıldığını doğrudan etkiler. Çekirdek alanı işletim sisteminin iç süreçleri tarafından kullanılır ve genellikle kullanıcılar tarafından etkilenmez. Kullanıcılar, kullanıcı alanı içerisindeki verileri değiştirebilir ve silebilir.
Kullanılabilir alan miktarı, bilgisayarın yaşına ve kalitesine bağlıdır. Genel bir kural olarak, şirketler her yeni modelle mevcut kullanıcı alanı miktarını arttırdı. Bu artışlar, işlemcilerdeki ve grafik kartlarındaki gelişmelere paralel olarak çalışmaktadır. Daha büyük ve daha iyi yazılım paketleri ve oyunlar, kullanıcı alanı miktarındaki artışları gerektirdi. Veri alanındaki bir artış, daha büyük bir depo, ürünleri daha iyi içerde tutmazsa, iyileştirilmiş kalite ve performansa eşit değildir.
En yaygın bilgisayar depolama biçimi rasgele erişimli bellek veya RAM'dir. Bu bir yarı iletken depolama şeklidir ve bazen Dinamik-RAM veya DRAM olarak da adlandırılır. RAM ilk olarak 1950'lerde geliştirildi ve diğer depolama yöntemlerinden farklıydı, çünkü bilgiye herhangi bir sırada erişebildi, oysa eski formlar önceden belirlenmiş bir veri sırasına sahipti.
Kullanıcı alanında saklanan veriler ayrıca geçici ve uzun süreli depolama alanına da bölünebilir. Uygulama kapatıldığında veya güç kaynağı kapatıldığında geçici dosyalar kaybolur. Bu dosyaların çalıştırılması ve erişilmesi hızlıdır. Uzun süreli depolama daha fazla kapasite sunar, ancak erişim daha yavaştır.
Çekirdek alanı gibi bir kullanıcı alanı içinde bulunan veriler, çekirdekler tarafından düzenlenir. Bunlar, iki veri veya iki programın birbirini etkilememesini sağlar. Çekirdek programlar merkezi işlem birimini (CPU), veri depolarını ve cihazlarını birleştirir. Bu şekilde, işletim sistemi güvenli ve kararlı kalır.
Kullanıcılar bir bilgisayara iki yolla ek depolama alanı ekleyebilir. Birincisi, bilgisayarı ek bellek ekleyerek yükseltmektir. Bu riskli bir süreçtir, çünkü bilgisayarlar özellikle statik elektrikten kolayca zarar görebilir. İkinci seçenek, evrensel seri veri yolu (USB) bellek İşkur işsizlik maaşı çubukları gibi flaş sürücüleri takmaktır. Veriler, bilgisayarın işletim sisteminde çalıştırılabilir, ancak kullanıcı depolama alanını en aza indirmek için ayrı bir sürücüde depolanabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?