Sunucu Tarafı İçeriği Nedir?



Sunucu tarafı içerir ( SSI ), bazen kenar kenarı dahil olmak üzere, web geliştiricileri tarafından sıkça kullanılan ve bir web sayfasının sunulması sırasında gerçekleştirilmesi gereken prosedürler hakkında yazılı talimatlar içeren bir teknolojidir. Bir istemci bilgisayar, bir istemci bilgisayar dünya çapında web adresini istediğinde, bir sunucu bilgisayar tarafından sunulur. Bu yönergeler, statik sayfanın dinamik olarak oluşturulmuş içeriğe sahip olmasını kredi notum düşük nasıl kredi çekerimsağlamak için, genişletilebilir köprü metni biçimlendirme dili ( XHTML ) belgelerine doğrudan dahil edilir veya kodlanır ; böylece, tüm sayfanıza hypertextpreprocessor (PHP) gibi komut dosyası dilleri kullanılarak sunulmak zorunda kalmaz.
Sunucu tarafının teknolojisini kullanma tercihi, bir XHTML belgesinin sadece küçük bir bölümünün dinamik olarak oluşturulması gerektiğinde, genellikle web geliştiricileri tarafından yapılır. Örneğin, geçerli yerel saatin statik bir sayfada görüntülenmesi gerekebilir. Bu, herhangi bir sayıda mevcut komut dosyası dillerinde yazılan birkaç satırlık kodda kolayca sağlanabilse de, sunucu tarafı bu tür amaçlar için sıklıkla kullanılmaktadır. Neredeyse tamamen dinamik olarak oluşturulmuş içerikten oluşan web sayfaları, sunucu tarafının içeriklerini içermez; Web geliştiricileri bunun yerine, sunucu tarafı kodlama dillerindeki komut dosyalarının kodlanmasını seçer .
Sunucu tarafını kullanmanın, daha az kod ve hizmet veren bilgisayara yerleştirilen daha hafif bir yük gibi komut dosyası dillerine göre teknolojiyi dahil etmenin bazı avantajları vardır. Bununla birlikte, tüm bir web sitesinde dinamik olarak içerik oluşturma çözümleri, sunucu tarafı içeriklerini ve komut dosyası dillerini kullanmayı içerebilir; çünkü hangi site seçimi, sitenin her bir sayfasının ne kadar statik ve ne kadar dinamik olduğuna göre belirlenir. gelir belgesiz kredi veren bankalarÇoğu web barındırma şirketi, müşterilerine sunucu sayfalarını kullanma seçeneklerini web sayfalarına dahil etme olanağı sunar.
Sunucu tarafının uygulanması genellikle deneyimli web tasarımcıları ve geliştiricileri için genellikle basit bir görevdir. Genellikle kodun eklendiği bir .htaccess dosyası oluşturulmasını ve ardından bu teknolojinin kullanılacağı XHTML sayfalarına kod eklemekten oluşur. Eklenen belirli kod, aksi takdirde statik sayfanın belirli bölümlerinde oluşturulması gereken tam dinamik içeriğe göre belirlenir. Bu teknolojiden yararlanan web dosyalarının çalışması için genellikle " .shtml " veya "shtm" olan web ana bilgisayar şirketi tarafından belirtilen dosya uzantısını taşımalıdır . Teknolojiyi kullanmak için bir belgenin dosya uzantısını düzenlemede başarısızlık, özellikle deneyimsiz web tasarımcıları ve geliştiriciler arasında yaygın bir hatadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?