Spam Kara Listesi nedir?



Bir spam kara listesi, büyük miktarlarda istenmeyen e - posta gönderdiği bilinen farklı İnternet Protokolü veya IP adreslerinin listesidir . Bu türdeki listeler genellikle farklı sunucularda tutulur ve bu IP adreslerinden gelen e-postaların o sunucuya bağlı herhangi bir e-posta istemcisine gönderilmesini etkili bir şekilde engeller. Buradaki amaç,kredi notum düşük nasıl kredi çekerim sonunda son kullanıcılara ulaşan istenmeyen e-postaların miktarını azaltmaktır. Belirli e-posta programlarında yerleşik olarak bulunan spam engelleme yazılımı ile birlikte kullanıldığında, kullanıcılar genellikle gelen kutularına hiçbir spam gönderilmez.
Farklı sağlayıcılar, spam kara listesi yapılandırması için biraz farklı ölçütler kullanırken, çoğu, sunucunun e-posta istemcilerine teslim edeceği tek bir e-postanın gelen kopyalarının sayısına bir miktar sınırlama getirecektir. Bu, bazen aynı e-postanın aynı anda aktarılan kopya sayısını değil, aynı zamanda e-postanın hangi sıklıkla gönderileceğini de temel alır. Örneğin, bir sunucu aynı IP adresinden gelen aynı veya benzer konu satırlarına sahip 5.000 gelen e-posta alırsa , adresin sunucunun spam kara listesine eklenme olasılığı yüksektir.
Bir e-posta sunucusunda spam kara listesinin kullanılmasının temel yararlarından biri, son kullanıcılara kadar filtrelenen önemsiz posta miktarını en aza indirmektir. Bu da, son kullanıcıların istenmeyen e-postaların açılmasının daha az zaman gerektirdiği anlamına gelir. Aynı zamanda, spam gönderdiği bilinen IP adreslerinden kaynaklanan e-postaların reddedilmesi, sunucunun kaynaklarının, diğer önemli görevlerden sapmadığı ve bunun da gelir belgesiz kredi veren bankalarsunucunun verimliliğini koruduğu anlamına gelir.
Bir sunucudaki istenmeyen bir kara liste, filtrelenen çok sayıda istenmeyen e-postayı engelleyeceğine dikkat çekerken, programın da bir e-posta yoluyla gönderilen ve onaylanan toplu e-posta gibi meşru e-postaları yakalama şansı da vardır. tüm müşterilerine satıcı. Bu nedenle, çok sayıda istenmeyen e-posta kara listesi yazılımı, belirli bir zaman dilimi içinde sunucu tarafından kaç benzer e-posta alındığı önemli olmaksızın, belirli IP adreslerini veya hatta geçmesine izin verilen belirli bir alan adını tanımlama seçeneğini içerir. Ayrıca, son kullanıcılar, e-posta programlarının bir parçası olan ve istenmeyen postaları istenmeyen e-postaları doğrudan bir spam klasörüne yönlendirmeyi ve kullanıcının gelen kutusuna dağılmamasını mümkün kılan, sunucu kara listesinden geçecek e-postaları filtrelemek için kullanmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?