Son Mile nedir?



Bir telekomünikasyon bağlamında, son mil tipik olarak bir müşteriye çeşitli hizmetler sunmak için kullanılan son altyapıya atıfta bulunur. Bir dizi farklı sektör terimi terimi telefon servisi, kablo ve İnternet gibi öğelere atıfta bulunmak için kullanır. Bu son bacak, telefon kabloları, kablo veya fiber optik gibi kablolu sistemlerden oluşabilir veya bazıkredi notum düşük nasıl kredi çekerim kablosuz bileşenleri içerebilir. Terim, fiziksel bir uzaklık değil, bir kavramı ifade ettiği için, son kilometrelerin aslında kırsal alanda bir milden daha uzun olması nadir değildir. Metrik sistemi kullanan alanlar, son kilometre sayacını kullanma eğiliminde olabilir ve ilk mil veya kilometre terimi esas olarak aynı şeyi ifade edebilir.
Son mil genellikle servis altyapısının en savunmasız bileşenidir ve belirli bir lokasyondaki hizmetlerin türünü sınırlayabilir. Büyük işletmeler söz konusu olduğunda, telefon hizmeti için son mil genellikle aynı anda birden fazla telefon konuşmasını taşıyabilen özel bir bagaj hattını içerecektir. Bunlar genellikle yükselen yeraltı sularına veya kazılarak dökülmeye karşı savunmasızdır.
Pek çok telekomünikasyon şirketi , altyapılarında optik fiber kullanıyor , ancak son mil hala bakır bükümlü çiftlerden oluşuyor olabilir. Fiber optikler son milde mevcut değilse, özellikle internet hızları bozulabilir. Optik fiber tarafından sunulan artan bant genişliği , bükülmüş çiftlerin kullanılamadığı dijital televizyon gibi diğer servislere de izin verebilir.
Bir servis altyapısının son ayağı bir kablosuz bileşen içerdiğinde, bir mobil mil olarak ifade edilebilir. Bunun gibi sistemler, son zamanlarda bazen nispeten sınırlı sayıda potansiyel müşteriye hizmet vermek için önemli bir altyapı yatırımı gerektirdiği gelir belgesiz kredi veren bankalarkırsal alanlarda yararlı olabilir. Kablosuz bileşenler, potansiyel olarak etkilerini azaltarak, zayıf sinyalden gürültü oranlarına maruz kalabilir. Wi-Fi ™, hücresel ağlar ve radyo dalgaları dahil, bunlara benzer sistemlerde çeşitli teknolojiler bulunabilir.
Sabit ve kablosuz altyapılara diğer alternatifler de mevcuttur. Dünya Çapında Mikrodalga Erişimi için Birlikte Çalışabilirlik ( WiMAX ™), sınırlı alanlara göre geniş bant İnternet bağlantısı sağlayan geleneksel son mil sistemlerinin yerini alabilecek bir teknolojidir . Güç Hatları üzerinden geniş bant (BPL) başka bir alternatiftir. BPL, geniş bant hizmeti sunmak için mevcut altyapıyı güç hatları şeklinde kullanır. Bu, kurulacak ek maliyetli altyapı gerektirmemekle birlikte, amatör radyo operatörleri tarafından kullanılanlar gibi diğer yayın spektrum cihazlarına müdahale edebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?