Sistem Geri Yükleme nedi



Sistem geri yükleme, birçok Windows işletim sisteminde sunulan ve insanların sistemi bir önceki noktaya geri döndürmelerine olanak veren bir özelliktir. Sistemdeki bir değişiklik kararsız hale geldiğinde ve insanlar doğru şekilde çalışırken bir noktaya dönmek istediğinde kullanılır. Windows insanların sürümüne bağlı olarak, sistem kredi notum düşük nasıl kredi çekerimgeri yükleme bir çok farklı şekilde çalışabilir, ancak genellikle oldukça basit olduğundan deneyimsiz kullanıcılar bu özellikten faydalanabilir. Diğer işletim sistemleri benzer güvenlik ve güvenlik özelliklerine sahiptir.
Sistem geri yüklemesini kullanmak için bilgisayar kullanıcıları sistem menüsüne girebilir, bu menü öğesini bulabilir, tıklayabilir ve istemleri takip edebilir. Kullanımı kolaydır ve hata yapma riskini azaltmak için her adımda insanlara seçenekler ve hatırlatmalar uygulanacaktır. Bir geri yüklemeden sonra sistem hala kararsızsa, önceki bir geri yükleme noktasına getirilmesi gerekebilir veya bir bilgisayar teknisyenine danışmak gerekebilir.
Kullanıcılar bir işletim sisteminde değişiklik yaptığında , sistem ve dosyalarının yapılandırmasını not ederek ve kaydettiğinde otomatik olarak bir geri yükleme noktası oluşturur. Sistem geri yüklemesi tarafından tüketilen disk alanı miktarını en aza indirmek için eski sürümler yok edilir. İnsanlar genellikle kendi sistemlerini geri yüklemeleri gerektiğinde birkaç geri yükleme noktasından seçim yaparak birkaç hafta geriye gitme seçeneğine sahiptir. Bu, insanların kendini sisteme sokan ve hemen ortaya çıkmayan bir virüs gibi bir şeyi atlamasına izin verebilir.
Manuel geri yükleme noktası oluşturmak da mümkündür. İnsanlar, işletim sistemi üzerinde büyük bir değişiklik yapmadan önce, her şeyi tam olarak değişiklikten önce olduğu gibi kaydetmeyi tercih edebilirler. Bir şeyler ters giderse, sistem geri alınabilir. gelir belgesiz kredi veren bankalarSistem geri yüklemeleri, programlar yüklerken, sistemin özelliklerini yeniden yapılandırırken ve virüslerle uğraşırken faydalı olabilir. Sistem geri yükleme programı, manuel geri yükleme noktası oluşturmak için bir komut istemi sağlar.
Bir sistem geri yüklemesi gerçekleştirildiğinde, geri yükleme noktasının oluşturulmasından sonra insanlar verileri kaybeder. Sistem geri yüklemesiyle ilişkili veri kaybı riskini azaltmak için verileri ayrı ayrı yedeklemeniz önerilir. Hassas verileri olan kişiler, sistem geri yüklemesinde sistem değişikliklerini silmeye zorlanırlarsa, bu verilerin bir kısmını bile kaybetmek istemezler. Bir dizi yedekleme yardımcı programı, harici sabit disklere veya sunuculara otomatik yedekleme gibi özellikler sunarak, zamanında yedekleme yapmama ile ilişkili veri kaybı riskini azaltır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?