Seri hale getirme nedir?



Olarak bilgisayar programlama , seri yerel bellekte saklanan bir veri yapısını alma ve bir ağ üzerinden iletilir veya yeniden birleştirilen ve başka bir program tarafından kullanılan bir disk üzerinde saklanabilir byte akımı haline dönme işlemidir. Seri hale getirme ayrıca bir nesnenin durumunu kaydetmek için de kullanılabilir, böylece daha sonra aynı program tarafından yeniden yüklenebilir.Bu işlevin daha karmaşık bir kullanımı, kredi notum düşük nasıl kredi çekerimuzaktan yordam çağrısı (RPC) çağırmaktır. Bir ağ üzerinden başka bir bilgisayarda bir prosedürün etkin olarak çalıştırılması Bu mekanizma aynı zamanda büyük bir ağ sistemi üzerinden veri nesnelerinin dağıtılmasına da olanak tanır.
Hemen hemen her modern bilgisayar dili , serileştirme için yerel desteğe veya bu işlevselliği eklemek için kullanılabilir bir kütüphaneye sahiptir Bir nesne serileştirildiğinde, nesnenin tüm alanları düzleştirilir.Bu süreç de sönme olarak bilinir. Veri, herhangi bir çıktı akışına yazılabilen tek boyutlu bir bayt dizisine dönüştürülür, çıktı akışının türü önemli değildir ve bir dosya veya bir ağ soketi olabilir.
Veriler serileştirildikten ve son konumuna gönderildikten sonra, seri hale getirme işlemi başlar: Bayt akışını okuyan program, tüm bilgileri geri yükler ve orijinal nesnenin yeni bir örneğine yerleştirir. Tam kopya: Nesnenin tuttuğu verilerin yalnızca kümelenmiş olduğunu anlamak önemlidir; Nesne ve yöntemleri ve diğer uygulama verileri değildir: Bu, verileri seri-seri hale getiren programın, orijinal olarak serileştirilmiş bir sınıf örneğini oluşturabilmesi gerektiği anlamına gelir.
Veri yapısı serileştirmesi çeşitli amaçlar için kullanılabilir: Nesne bilgileri fiziksel ortamda saklanabilir, böylece her nesnenin kesin durumu programın yürütülmesi durdurulduğunda olduğu noktaya kadar geri yüklenebilir. Uzak bir prosedürün çalışmasına neden olacak başka bir bilgisayara mesaj gönderin.Serialization, gerçek zamanlı uygulamalardaki durum değişikliklerini verimli bir şekilde karşılaştırmak için bile kullanılabilir.
Nesne serileştirme kullanmadan önce, uyguladığı sınırlamaların bir kısmını anlamak önemlidir: En önemlisi, bir nesneyi bayt akışına dönüştürme işlemi aracılığıyla, özel olarak ilan edilen alanların açığa çıkmasıdır. Akışın iletimi sırasında , gelir belgesiz kredi veren bankalarbu veri yakalanabilir ve deşifre edilebilir, bir güvenlik deliği ortaya çıkarılabilir.Çeşit dil, veri serileştirme formatlarının dışsallaştırılmasına izin verir, böylece özel kodlama mümkün olur Bu riski azaltmaya yardımcı olur.
Akılda tutulması gereken bir diğer faktör ise, serileştirmenin genel olarak, yalnızca serileştirilmiş nesne ile aynı olan nesnelerle çalışacağını, bir nesneye yeni alanların veya yöntemlerin eklendiğini göstermesidir. Daha sonra, nesnenin imzası değişecektir.Bu, saklanan nesnenin bir istisnaya neden olacağı anlamına gelir ve orijinal değiştirilmemiş nesnenin bir örneği onu geri yüklemeye çalışıncaya kadar verilerin kurtarılamayacağı anlamına gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?