Sanal Sınıf Nedir?



Sanal sınıf, yalnızca bir kez bellekte ayrılmış bir sınıftır; öyle ki, bu sınıftaki çocuklar, belleğe kurulan üst sınıfın yalnızca bir kopyasını kullanır. Sınıf, ortak özellikleri veya öznitelikleri paylaşan bir nesne grubudur. Bir sınıf sanallaştırma, nesne yönelimli programlama dilleri, ikinci veya daha fazla nesil üst sınıflar ortak ataların temel sınıflarından türetilirken, birden fazla kalıtım kullanma yeteneği verir. Başvurulan bilgisayar kredi notum düşük nasıl kredi çekerimprogramlama diline bağlı olarak, bir sınıfın "sanal" anahtar sözcüğü , benzer anahtar sözcük veya sözdizimi ve anlambilimi, belirli bir sınıfın sanal olarak kabul edileceğini ima etmek için kullanılır.
Nesne yönelimli tüm programlama dilleri, birden fazla kalıtım için izin vermez; bir alt sınıf, aynı anda birden fazla üst sınıftan türetilebilir. C ++ gibi bir programlama dilinde, bir sınıf, üye verilerin tümünü ve üye işlevlerini her iki üst sınıftan bir kerede devralabilir ve her iki ana veri ve işlev kümesine erişebilir. Çoklu kalıtımı destekleyen diğer diller arasında Perl, Python, Tcl ve Eiffel bulunur.
Bir çocuk sınıfı oluşturmak için kullanılan iki veya daha fazla ebeveyn sınıfının orijinal olarak yalnızca bir veya aynı büyükbaba sınıfından türetildiği durumlarda birden fazla kalıtım hiyerarşisinde bir sorun oluşur. Buna elmas problemi denir, ad bu durumda hiyerarşinin nasıl görüneceğinden kaynaklanır. Bir derleyici program, iki büyük ana sınıftan ortak bir büyük ebeveynle yapılan bir torun sınıfı gibi bir sınıfı oluşturmaya çalıştığında, büyük ebeveynin iki kopyası, her bir ebeveyn için birer bellekte yapılır.
Aynı büyükannenin bellekte birden çok kopyasının neden olduğu belirsizlik nedeniyle, derleyici, torun büyükanne ve büyükbabaların hangi kopyasının büyükannesindeki verilere veya işlevlere erişmek için kullanması gerektiğini belirleyemiyor. Bu durumu düzeltmek için, C + + 'da büyükbaba ebeveynleri beyan ederken sanal bir sınıfa dönüştürülür. gelir belgesiz kredi veren bankalarBu, derleyicinin her iki ebeveynin paylaştığı büyük ebeveynin bir kopyasını yalnızca belleğe almasına neden olur. Büyükbaba, sanal bir sınıf haline geldiğinde, derleyicinin torun büyükbabaya nasıl erişeceğine karar vermede hiçbir problemi yoktur, çünkü büyükannesinin yalnızca bir kopyası vardır.
Özellikle sınıf hiyerarşilerinin yapılandırılmasında, özellikle de gelecekte daha büyük hiyerarşilere yer verileceği veya üs haline geleceği zaman, büyük özen gösterilmelidir. Sanal sınıfın doğru kullanımı, sınıf hiyerarşilerini geliştirmede daha fazla enlem sunar; bununla birlikte, bulunması zor olan hatalara neden olma potansiyeli vardır. Katı bilgisayar programlama mühendisliği prensiplerinin incelenmesi, uygunsuz program organizasyonundan beklenmedik yan etkilerin oluşmamasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?