SaaS Satıcıları arasında nasıl seçim yapabilirim?



Hizmet olarak (SaaS) bir yazılım , çeşitli yazılım programlarına iş ve organizasyonlara erişim sağlar. Altyapı, donanım ya da adanmış bilgisayar destek personeline yapılan yatırım ihtiyacının azalması nedeniyle, bu bilgi teknolojisi hizmetleri sunumu, kredi notum düşük nasıl kredi çekerimpopülerlik açısından gittikçe artmaktadır. SaaS satıcıları arasında seçim yapmaya çalışırken dikkat edilmesi gereken dört madde vardır: hizmet seviyesi sözleşmesi, sistem işlevselliği, kullanılabilirlik durumu ve fiyat.
SaaS satıcılarından elde edilen hizmetlerin dolar değeri ve kapsamı genellikle standart bir satınalma siparişi için sınırları aşmaktadır. Çoğu şirket , seçim sürecine yardımcı olmak üzere teklif talebi (RFP) veya bilgi talebi ( RFI ) gibi bir tedarik sürecini tamamlar . Organizasyonel bir bakış açısıyla, bu süreçler müşteriyi SaaS satıcısından gereken hizmetlere ciddi bir düşünce getirmeye zorlar. Standart bir RFP prosesinde, müşteri ayrıntılı spesifikasyonlar sağlar ve potansiyel tedarikçilerin inceleme ve seçim için yazılı bir cevap vermesini sağlar.
Kullanılan işlemden bağımsız olarak, tüm SaaS satıcıları, satın alınacak hizmetlerin ayrıntılı olarak özetlendiği yazılı bir hizmet seviyesi anlaşması (SLA) sağlayacaktır. Mevcut seçeneklere, tedarikçinin çekirdek gereksinimlerini ve müşteri hizmet seviyelerini karşılama becerisine sahip olmak için en az üç farklı şirketten SLA'yı gözden geçirin . Bu cevaplar oldukça endişeli olabilir, ancak zaman ve çabaya yatırım yapmak bilinçli ve olgusal bir karar vermenin tek yoludur.
Karmaşık bir yazılım seçim süreci boyunca, tüm olasılıklar tarafından dikkati dağıtmak oldukça kolaydır. Gerekli olan tüm yazılım özelliklerinin bir listesini ve hoş ama önemli olmayan ayrı bir işlevsellik listesi oluşturun. Tüm SaaS satıcıları için ayrı bir liste yazdırın ve önerilen çözümde hangi özelliklerin sağlandığını belirtin. Bu iki listeye dahil olmayan tüm özellikleri yoksayın. Bu, nihai seçimin yalnızca gelecekteki ihtiyaçları değil, güncel ihtiyaçları karşıladığından emin olmanın harika bir yoludur.
Farklı SaaS satıcılarına bakarken kullanılabilirlik saatleri kritik bir konudur. Saat dilimi bilgilerini kontrol edin ve yazılı olarak sağlandığından emin olun. Birçok şirket bir ücret karşılığında 24 saat erişim sunacak. Sürpriz olmadığından emin olmak için gelir belgesiz kredi veren bankalarsatıcının hangi saat dilimini kullandığını kontrol edin. Sadece kullanıcıların sisteme erişmeleri gerektiğinde değil, aynı zamanda işlerin atipik saatlerde yapılması gerektiğinde de dikkate almayı unutmayın.
SaaS satıcılarının fiyatlandırma seçenekleri sabit ya da kullanıma dayalı olabilir. Sabit fiyat sözleşmesi, SLA'da listelenen hizmetler için belirli bir miktar paradır. Kullanım odaklı fiyatlandırma, işlem hacmine, kayıtlı kullanıcı sayısına veya faaliyetin toplam parasal değerine dayanır. Sözleşmenin bu yönünü ayrıntılı olarak gözden geçirin ve hangi yöntemin en uygun maliyetli olduğunu belirlemek için bir iç analiz gerçekleştirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?