Rijndael Şifreleme nedir?



Şifreleme , bir yerden diğerine seyahat ederken verileri güvenli, özel ve otantik tutmaya çalışan bir yöntemdir. Kağıt üzerinde veya Internet üzerinden e-posta yoluyla , form gönderimi sırasında veya kredi kartı işlemi sırasında , şifreleme verilerin korunmasına yardımcı olur. Şifreleme kelimesi , “gizlenmeye neden olmak” anlamına gelir ve şifreleme , bir algoritmayı veya standartlaştırılmış bir işlemi, bazı verileri okunabilir formundakredi notum düşük nasıl kredi çekerim ( düz metin olarak adlandırılır) kullanarak, şifreli bir biçime - şifreli metin olarak adlandırılır - dönüştürene kadar çalışır; Bir anahtarla kilidini açan, istenilen alıcı. Rijndael şifreleme bir tür şifreleme algoritmasıdır.
Rijndael'in telaffuz / RINE dahl / ya da RAIN dahl / olup olmadığı açık değildir , ancak kelimenin, iki mucit, Belçikalı kriptografçıJoanDaemen ve Vincent Rijmen'in soyadlarının parçalarına katılarak oluşturulduğu açıktır. Daha önce Kare olarak adlandırılan bir şifreleme algoritması yapmış olan Rijmen ve Daemen, bir tür kriptografların yarışmasına yanıt olarak Rijndael şifrelemesi geliştirdiler . Veri Şifreleme'nin güvenliği 1977’deStandart (DES) sorgulanıyordu, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) yeni bir standardın temeli oluşturmak için gelişmiş algoritmalar oluşturmak ve göndermek için kriptografları davet etti. 11 ülkeden kriptograf takımları 21 gibi algoritma gönderdi: Rijndael şifreleme 2000 yılında seçildi.
Rijndael, 128 bit blokta işlenmekte olan bir akış şifresi yerine bir blok şifredir . Anahtarlar, 128 bit, 192 bit ve 256 bit olan önceki sistemlerden daha uzundur. Rijndael şifrelemenin yeni standardı olan ve hala 2010 itibariyle kullanımda olan yeni standart, bazen AES (Rijndael) olarak adlandırılan Gelişmiş Şifreleme Standardı (AES). AES - ve dolayısıyla Rijndael şifreleme - IPSec'in bir parçası olan IAP ( Internet Anahtar Değişimi ), gelir belgesiz kredi veren bankalarözellikle WAP2 (WiFi Korumalı Erişim, sürüm 2) ve IPSec ( Internet Protokolü Güvenliği) kablosuz protokolünde kullanılır . IKE anahtar değişimi için bir yöntemdir.
En azından kısmen Rijndael şifrelemesine olan bağlılığından dolayı, AES birçok kuruluş tarafından önemli veri aktarımları için kabul edilmiştir. 2000 yılında, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti hassas, sınıflandırılmamış belgelerin şifrelenmesi için AES kullanmaya başladı. 2003 yılında, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), en iyi gizli belgelerin şifrelenmesi için en yüksek bit anahtarlarının kullanılmasını onayladı. Ayrıca 2003 yılında, İmza, Bütünlük ve Şifreleme (NESSIE) konsorsiyumu için Yeni Avrupa Şemaları AES'i kabul etti. Herhangi bir algoritmada olduğu gibi, Rijndael şifrelemesini hem güvenlik uzmanları hem de bunu kullanmak isteyenlerle çatlamak için sürekli girişimlerde bulunuluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?