Rhode Island, Okyanus Devletini Neden Aradı?



“Okyanus Devlet” olarak Rhode Island resmi takma için muhtemel motivasyonları çok sayıda varken başlıca nedeni neden devlet yasama tarafından oylanacak ve yasa ve yönetmeliklerin resmi devlet kayıt içine yazılmıştır çünkü bu lakabı sahiptir. Karar, faizsiz kredi veren bankalar1970'lerin başında turizmi çekmenin bir aracı olarak yapıldı; düşünce, devletin okyanusa ve bol kıyı bölgelerine kolay erişimini vurgulayarak, Rhode Island'ı ziyaret etmek, bir süre kalmak ve para harcamak için daha eğilimli olabilirdi. Takma ad, birçok resmi devlet belgesinde ve araç plakalarının çoğunda görünür. Çoğu eyalette olduğu gibi, Rhode Island'ın da birçok takma adı var. “Okyanus Devleti” tek memur Bununla birlikte, bir tanesi deniz ticareti, balıkçılık ve limanlar ile genel sahil eğlence gibi birçok sektörde rezonansa sahiptir.
Resmi evlat edinme
Devlet takma adları, devlet, toprakları ve orada yaşayan insanlar hakkında bir şeyler ortaya koymak için kullanılan ifadeler veya kısa açıklamalardır. ABD'deki her devletin bir takma adı vardır; Birçoğunun birden fazla var. Bir resmi genellikle devletin kongre veya yasama tarafından idare edilmiştir çünkü Rhode Island örneğinde olduğu gibi takma genellikle çoğu kalıcılığını ve çekiş vardır. Eyalet milletvekilleri, 1970'lerin başlarında Rhode Island'ın resmi olarak “Okyanus Devleti” olarak tanınması gerektiğini ve 1972'de tüm bu yeni devlet plakalarının bu ifadeyi taşıdığını belirledi.
Rhode Island, okyanus erişiminden çok etkilenen bir devlettir ve balıkçılık da dahil olmak üzere denizcilik işletmeleri, ekonomisi ve büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. Bu faktörler, resmi takma adda oy veren yasa koyucuları kesinlikle etkiledi. Çoğu hesaba göre, ana motivasyon turizm için bir itici güçtü. Devletin okyanusa olan erişimini ve okyanusuyla bağlantıyı tanıtmanın, yakınlardaki New England'ın yanı sıra ABD'nin ve hatta dünyanın diğer bölgelerinden daha fazla ziyaretçi çekeceği düşünülüyordu.
Kıyı şeridinin genel alana oranı
ABD'deki tüm eyaletlerden Rhode Island, kıyı şeridinin en uzun alana sahip olmasını sağlıyor. Sadece 37 mil (60 kilometre) genişliğinde ve 48 mil (77 kilometre) uzunluğa sahip olmasına rağmen, Rhode Island, toplam 400 mil (644 kilometre) bir kıyı şeridine sahip. Bu, büyük ölçüde Devletin doğusunda Narragansett Körfezi etrafında noktalı 30 adalar nedeniyle. Aslında koylar, girişler ve sesler, devletin toplam alanının yüzde 30'undan fazlasını oluşturuyor. Bu, Rhode Island'daki tüm sakinlerin - devletin kuzeybatı köşesinde bile - Atlantik kıyısından bir saatten fazla sürmeyecekleri anlamına gelir.
Deniz Ticareti
Güvenli limanları ve birçok plantasyonu nedeniyle Rhode Island, Amerikan tarihinin sömürge ve bağımsız dönemleri boyunca güçlü bir deniz ticareti merkezi olmuştur. Adına rağmen, aslında bir ada değil, birçoğu deniz manzaralı lüks konakları içerenkredisiz borç para çok sayıda plantasyona ev sahipliği yapıyordu. Bunlar mülk sahiplerine ada yaşam tarzından zevk aldıkları duygusunu verdi.
Balıkçılık Endüstrisine Uygunluk
Okyanus devleti, ticari ve hobi balıkçılığı için önemli bir merkez olmaya devam ettiği için, devletin takma adı bugün itibariyle geçerli olmaya devam ediyor. Buna ek olarak, Rhode Island'ın sularını avlayan balıkçıların yüzde 65'ini oluşturan turistler için bir çekim. Rhode Island'daki balıkçılığın büyük bir kısmı tuzlu su balıkçılığı, nehir balıkçılığı ve okyanus balıkçılığı da gerçekleşiyor.
Limanlar, Denizcilik ve Sahil Turizmi
Newport on Aquidneck Island gibi limanlar, çok çeşitli yelkenli gemiler için akıcı sular sunarak takma adın alaka düzeyini daha da artırıyor. Keyifli ve güvenli sulara duyulan bu itibar, Rhode Island'ın turizm endüstrisini, yelken için önemli bir pazar oluşturması için geliştirmesine yol açmıştır. Bu zevk seferleri liman turları ve devlet genelinde geniş bir doğal plaj seçimi ile tamamlanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?