Program Editörü nedir?



Yazılım programları , bir yazılım uygulamasının nasıl çalışacağını belirleyen bilgisayar mantığıdır. Bu mantık bir kodlama dilinde yazılır ve tipik olarak bir bilgisayar sözcüğü işlemcisine yazılır . Bu kelime işlemci, belirli dil formatını ve kurallarını doğrulayan bir cihaz olan bir program editörü içerir. Bu araç, bir programlama dilinin hem sunum hem de uygun faizli konut kredisi doğrulama gerekliliklerinden sorumludur.
Program editörleri kavramı bilgisayarların başlangıcından beri mevcuttur. İlk editör, bilgisayar programlarının ilk versiyonları olan manuel delgi kartları oluşturdu. Editörün rolü, bir bilgisayar konsolundan bir yazılım bilgisayar programına girişe izin vermektir .
Birçok yazılım geliştiricisi resmi bir program editörü olarak bir plan metin editörü kullanır . Bu editör tipi serbestçe kullanılabilir ve yazılım kodunun yaratılmasını daha okunabilir hale getirir. Gelişmiş editörler, önceden tanımlanmış biçimlendirme kurallarına dayalı olarak fonksiyonları ve yazılım kodunu otomatik olarak giren bir biçim özelliği sağlar.
Renk kodlaması, bir program editörünün başka bir özelliğidir. Metnin renkleri, özel türlere, değerlere, işlevlere ve komutlara göre yapılandırılabilir. Biçimlendirilmiş bir renk kodlu editör, geliştiriciler tarafından okunması ve anlaşılması daha kolaydır.
Kod incelemesi, bağımsız bir ekibin uyum kurallarına yönelik bir uygulamanın yazılım kodunu incelediği bir süreçtir. Kodun gözden geçirilmesi sırasında, kodun bir kuruluşun standartlarına uygun olup olmadığını hızlıca belirlemek için bir program düzenleyicisi kullanılabilir. Bu editör, kodu kuruluş tarafından tanımlanan özelliklere göre basacaktır.
Program editörleri de bir verimlilik geliştirme aracı olarak kullanılmaktadır. Birçok editör, kodlama bloklarının eklenmesini sağlayan önceden korunmuş işlevler içerir. Bu işlevlere sahip olarak, bir düğmeye tıklama ile bir programa çeşitli kod satırları eklenebilir.
Bugün birçok ücretsiz program editörü var. en kolay kredi kartı veren banka Çoklu programlama dillerini destekliyorlar ve internetten indirilebilirler. Açık kaynak program editörleri, tipik olarak, tam gelişmiş entegre geliştirme ortamı (IDS) aracının ek maliyetleri olmaksızın yeterli bir metin düzenleme özelliği sağlar.
Bazı programlama dilleri satır içi derleme süreçlerini destekler. Bu, programın bir program düzenleyici ekranına yazıldığından hızlı bir şekilde derlenmesini sağlar. Bunun bir örneği, ana bilgisayardaki bir komut satırı terminalidir . Her komut, ana bilgisayar program editörüne yazılır.
Program editörü ayrıca uygun kodlama sözdizimini sağlamak ve doğrulamaktan sorumludur . Her bilgisayar dilinin , kodların virgül, noktalı virgül ve boşluk dahil olmak üzere nasıl biçimlendirilmesi gerektiği ile ilgili belirli kuralları vardır. Program editörü bu doğrulama sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?