Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?



Devre dışı bırakma ve devre dışı bırakma arasındaki en büyük fark, müşterilerin veya kullanıcıların bir sistem tarafından ele alınma şekli ve bunların gerektirdiği girdi türüdür. Bir katılım sistemi, bir kişinin faaliyeti veya bir şeyin parçası olma düşük faizli ihtiyaç kredisiarzusunu aktif olarak göstermesi gereken bir sistemdir. Buna karşın, bir çıkış düzenlemesi, kullanıcıları bir sistemin bir parçası haline getirir ve bunları kendilerinden kaldırma fırsatı sunar. Teknolojiyle ilgili olarak, ilk giriĢim ve devre dıĢıĢekil yöntemlerinin ele alınma biçimi farklıdır ve daha fazla seçenek ön tarafa sunulabilir.
Bir katılım ve devre dışı bırakma sisteminin farklı olmasının en büyük yollarından biri, bir kullanıcının başlangıçta her biri ile nasıl etkileştiğidir. Bir katılım sözleşmesi, birisinin bir bültenin veya başka bir fırsatın parçası olmak istediğini aktif olarak seçmesi gereken bir sözleşmedir. Bu, bir kullanıcı için açık olması gerektiğinden, bu tür bir seçeneği yapan geliştiriciler veya kodlayıcılar adına bazı öngörüler gerektirir.
Bir opt-in sistemi tipik olarak ulaşılabilir ve mümkün olduğunca fazla bilgi sağlamak için tasarlanmıştır. Bir katılım yöntemini kullanmak, seçeneği açıkça gösteren bir arabirimin geliştirilmesini gerektirir. İletişim bilgileri, bu sistem üzerinden bilgi edinmek isteyen bir kişi tarafından sağlanmalı ve sadece katılım kayıtlarının bir listesine eklenebilir.
Her iki sistem de bilginin başkalarına dağıtılabileceği araçlar olsa da, insanların bir parçası oldukları yol oldukça farklıdır. Bir çıkış anlaşmasında, bir kişi otomatik olarak bir kişi olarak kalifiye olur ve başka bir sistem üzerinden kayıt olurlar. Bu, bir satışKBB notu düşüklere kredi veren bankalar veya başka bir hizmetten sonra sürekli iletişimin bir aracı olarak kullanılmasına rağmen, iletişim verilerinin satışı yoluyla gerçekleşebilir.
Teknolojik açıdan bakıldığında, bir çıkış sisteminin oluşturulması oldukça kolay olabilir. Veriler, bu hizmetin bir parçası olan kişilerin listesini doldurmak için başka bir kaynaktan kullanılır. Kullanıcıların artık bir posta listesinin veya başka bir programın parçası olmak istemediklerini belirtmeleri gerekir . Düzenlemeyi iptal etmeleri için bazı yöntemlerin sağlanması gerekir. Bu biraz karmaşık olabilir, ancak genellikle bir kişinin bilgilerini bir listeden çıkarmak için bir uyarı gönderen bir bağlantı veya başka basit bir gösterge içerir.
Genellikle bir hizmetin, bir katılım ve devre dışı bırakma sözleşmesinin bir bileşimi olan bir yöntemi kullanması en iyisidir. Temas için ilk şartlar, daha sonra devre dışı bırakılması için ek fırsatlarla birlikte, isteğe bağlı özellikler aracılığıyla oluşturulabilir. Birisi tercihini iptal etmek istediğinde, istenilmeyen özellikleri ortadan kaldırırken bazı bilgileri almaya devam etmek için seçenekler sağlanabilir. Katılım ve devre dışı bırakma özelliklerinin bir kombinasyonu, çeşitli fırsatları korumak için birden çok tablo ve listenin kullanılmasını gerektirebilir. Ancak bunu yapmak, insanların gelecekteki iletişimin sıklığını veya ölçeğini kontrol etmesine izin verir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Program Editörü nedir?