Geocoding yazılımı nedir?



Geocoding yazılımı, her adres için benzersiz bir konum sağlamak amacıyla sokak adreslerini harita bilgileriyle birleştiren bir bilgisayar uygulaması türüdür. Aslında bir adres listesini bir haritadaki noktalara dönüştürür. Çoğu Coğrafi Bilgi Sistemi ( CBS ) işkur doğum parasıyazılımı bazı temel coğrafi kodlama işlevlerini içerecektir, ancak ayrı bir coğrafi kodlama yazılımı da mevcuttur. Bazı coğrafi kodlama yazılımları, bir veritabanı oturumunda adresleri kaynak haritadaki veritabanındaki sokak özelliklerine bağlayarak eşleştirme oturumu olmadan coğrafi kodlama işlemlerini bile gerçekleştirebilir.
Coğrafi kodlamada kullanılan haritanın türü, hangi ölçekte ve ayrıntı düzeyinin gerekli olduğuna bağlı olarak değişebilir; haritalar, arazi parsellerinin, posta kodlarının veya bölgelerin yerlerini içerebilir. Tipik olarak, en hassas sonuçlara ulaşmak için sokak düzeyinde bir harita kullanılır. Kaynak haritanın, haritadaki özelliklerin belirli özelliklerini içeren bir veri tabanına ihtiyacı olacaktır. Örneğin bir sokak haritası veri tabanı, her caddede sokak adlarını ve adres aralığını listeleyebilir. Harita için doğru veriye sahip olmak, güvenilir adres enterpolasyonu için gereklidir.
Coğrafi kodlama yazılımının çalışması için adres standardizasyonu gerektirir. Bir bilgisayar programı "St." yi tanımayabilir Bir adreste "sokak" için kısa, örneğin "123 Ana St." adresi "123 Main Street" için bir eşleşme olarak bulunamadı. Veritabanındaki tüm adres kayıtları aynı büyük harf ve kısaltma kurallarını kullanmalıdır. Adreslere yol tarifi veren web siteleri, genellikle standart biçimde girilmemiş adresleri yorumlamalarına izin veren bir işleve sahiptir.
Coğrafi kodlama yazılımı adresleri bireysel bileşenlere ayrıştırır. Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer birçok ülkede, bir adres tipik olarak aşağıdaki bileşenlere ayrılabilir: önek veya sonek yönü, önek tipi, adres numarası, sokak adı, sokak türü ve posta kodu. Örneğin, 692 Hwy 31 N adresinde, "692" adres numarasıdır, "Hwy" önek türüdür, "31" sokak adıdır ve "N" sonek yönüdür. Yazılım, veritabanındaki tüm adresleri bu şekilde yıkacaktır.
Harita özniteliği veritabanı ve adres veritabanı coğrafi kodlama yazılımına yerleştirildikten sonra, uygulama süreçleri her adresi haritadaki bir konuma eşleştirmeyi deneyebilir. Her bir veritabanındaki girdileri eşleştirerek bu ikisini birleştirir ve bazı yazılımlar her adres için eşleşmenin ne kadar yakın olduğunu gösterir. Adres veritabanı, harita işkur kredi başvurusuveritabanından ilgili harita koordinatı, genellikle enlem ve boylam ile etiketlenecektir.
Yazılımın, bir cadde haritasında bir adresin nereye yerleştirileceğini nasıl belirlediği için çeşitli yöntemler vardır. Yaygın bir yol, her caddeye tek bir adres numarası aralığı atanmış olan tek aralıklı yöntemdir. Uygulama daha sonra o sokak için verilen sayı aralığında olup olmadığını görmek için bir adresi test edecektir. Bunu yaparsa, adres konumunun noktası, cadde aralıkları uç noktaları arasındaki değere orantılı olarak sokağa yerleştirilir. Örneğin, bir caddenin 500 ila 599 arasında bir adres aralığı varsa, 550 numaralı adres, haritada caddenin bitiş noktaları arasında yaklaşık olarak yer alır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?