Geniş Bant Kullanımı Nasıl Hesaplanır?



Bir Çünkü geniş bant bağlantısı çevirmeli bağlantı çok daha hızlıdır, daha fazla insan çevrimiçi fazla zaman geçirmektedir. Ancak, birçok şirket müşterilerini çevrimiçi olarak geçirilen süreye ve indirilen veri miktarına göre ücretlendirir. Geniş bant kullanımı, işkur doğum parasıçevrimiçi sörf yapmak için harcanan zamanın tahmin edilmesi ve e-posta gönderme, oyun oynama ve video izleme gibi çeşitli diğer etkinliklere katılarak hesaplanabilir. Birçok çevrimiçi geniş bant kullanım hesaplayıcısından birini kullanabilir veya kullanımınızı kendi başınıza hesaplayabilirsiniz.
İnternet'te ücretsiz geniş bant kullanım hesaplayıcıları sunan çeşitli siteler vardır. Bu hesap makinelerini kullanmak için, çevrimiçi olarak saatlerce ve çevrimiçiyken yaptığınız farklı şeyler de dahil olmak üzere bilgileri girersiniz. Bu hesap makineleri size geniş bant kullanımınız hakkında kaba bir tahminde bulunabilir.
Zor görünmekle birlikte, geniş bant kullanım hesaplayıcıları aslında oldukça basittir. Basit bir formül kullanarak çalışırlar. İnternette gezinmek, çevrimiçi radyo dinlemek, oyun oynamak ve Skype ™ gibi VoIP programlarıyla telefon görüşmeleri yapmak için harcanan saat sayısı , hepsi farklı miktarda gigabayt kullanır. E-posta göndermek, video izlemek ve şarkı ve film indirmek de farklı miktarda gigabayt kullanır. Kullanılan gigabaytların eklenmesi, bu hesap makinelerinin kullanım miktarını nasıl belirlediğidir.
İnternette gezinmek için harcanan her beş saat ve gönderilen ve alınan her 150 e-posta, her biri kabaca 0,2 gigabayt kullanır. İndirilen her beş film için ve çevrimiçi oyunlar oynamak için harcanan her on saat için, yaklaşık 3.9 gigabayt kullanılır. Bir VoIP aramasının her saati ve her beş saatte bir online radyo dinlemenin her biri birer tane daha 0.5 gigabayt ekler. Yirmi şarkı yüklemesi 0,3 gigabayt daha ekler ve beş videoyu izleyerek 2,3 gigabayt daha ekler.
Farklı geniş bant şirketleri farklı geniş bant paketlerine sahiptir. Her paket farklıdır ve Internet'i her zaman kullanan kişiler için hafif İnternet kullanıcıları ve paketleri için paketler vardır. Birçok geniş bant şirketi artık müşterilerine sınırsız kullanım planı sunuyor.
Hangi genişbant paket bireysel seçer doğrudan interneti kullanacak ne kadar yansıtmalıdır. Örneğin, nadiren sadece çevrimiçi iletişimde olan bir kişi, sınırsız geniş bant kullanımı sunan bir paketten yararlanamaz; büyük ihtimalle tamamen çok işkur kredi başvurusufazla para ödüyorlardı. Diğer yandan, bir kişi videoları izlemek ve müzik indirmek için sık sık çevrimiçi oluyorsa , sınırsız bir geniş bant kullanım paketi gitmek için doğru yol olabilir.
Birçok şirket şimdi öde paketleri ile çıkıyor. Bu geniş bantlı paketler, müşterilerin ihtiyaç duydukları şekilde İnternet erişimi için ödeme yapmalarına izin verir . İnternet erişiminin bir günü, haftası veya ayı, gerektiğinde satın alınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?