DOCSIS nedir?



Televizyon sinyalleri bugün çözgü hızında iletiliyor - en azından öyle görünüyor. Veriler kablolarla gönderilir ve alınır ve tüm süreç göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleşebilir. Bu günlerde, TV kabloları da internet erişimi sağlayabilir . Yaygın olarak kullanılan her veri aktarım süreci, teknik özelliklere ve standartlara ihtiyaç duyar ve CATV de farklı kredi kartı başvurusu Worlddeğildir. Endüstri çapında kâr amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan CableLabs tarafından geliştirilen standartlara, Data Over Cable Service InterfaceSpesifikasyonu anlamına gelen bir kısaltma olan DOCSIS denir .
İlk DOCSIS, Sürüm 1.0, 1997'de çıktı. Mevcut sürüm 2.0, 2002'de piyasaya sürüldü. Sürüm 2.0, IP telefonu ve gerçek zamanlı olarak gerçekleşen diğer işlemleri içerecek şekilde gerekli güncellemeleri içeriyor . DOCSIS Sürüm 3.0 geliştirme aşamasındadır. Endüstri uzmanları , kullanıcılara kanal aktarımı olarak bilinen ve aynı aktarım sırasında meydana gelebilecek gönderme ve alma işlevlerinin bir araya getirilmesi için son teknolojiyi kullanmanın en iyi uygulamalarını içermesini beklemektedir .
DOCSIS ayrıca , kesinlikle İnternet erişimi sağlayan kablo modemleriyle de ilgilidir . Aktarılan veriler doğada mutlaka video olmasa da, DOCSIS tarafından yönetilmektedir. Televizyon kablo cihazlarında olduğu gibi, kablo modemler de belirli bir hız aralığında ve frekansta bilgi aktarmalıdır.
Standartlara sahip olma fikri, bir bütün olarak piyasaya zarar veren rakip teknolojilerden kaynaklandı. Sonuç olarak, sektördeki devler bu transferleri cepten kredi kartı başvurusuyapmak için kullanılan modemler de dahil olmak üzere kablo veri aktarımının özelliklerini yönetmek için bir dizi standart oluşturmak üzere bir araya gelerek seçildiler. Sonuç DOCSIS idi.
DOCSIS'in resmi yazarı CableLabs bu süreçten çıktı. DOCSIS veya CableLabs sertifikalı modemler en son teknoloji olarak kabul edilir. Tüketici, o kadar sertifikalı olmayan bir modem satın alabilir, ancak DOCSIS oluşturulmadan önce gerçekleşen inoperabilite riskini siz de üstlenebilirsiniz. Avrupa kablo sağlayıcıları için de DOCSIS sürümü mevcut. Bu EuroDOCSIS.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?