Dizi Sıralama Nedir?



Dizi sıralama, bir dizinin tek tek elemanlarını alma ve kullanıcı tarafından tanımlanan bir dizi kurala göre bunları bir tür mantıksal düzende düzenleme işlemidir. Süreç dizide adım adım bir adım atılır ve bu elemanın dizideki başka bir dizine taşınması gerekip gerekmediğini belirlemek için çevreleyen öğelere karşı test edilir. Dizi sıralaması yapılırken, kredi kartı başvurusu Worldözellikle sıralama koşulları daha rastgele bir şeyin aksine sayısal olduğunda, kullanılabilecek birkaç algoritma vardır. Dizi sıralama algoritmalarının çoğu, hızı ve verimliliği ile ölçülür; en yavaş algoritmalar programlanması en kolay olanıdır ve en hızlı olanı çok daha karmaşıktır.
En basit dizi sıralama algoritması, bir kabarcık sıralaması olarak adlandırılır ve ayrıca en yavaş olanıdır. Süreç, dizideki her elemanın içinden geçecek bir döngü ile başlar. Mevcut eleman, dizideki bir sonraki eleman ile karşılaştırılır ve eğer bir sonraki eleman, mevcut elemandan daha düşük değerde ise, endekslerdeki veriler değiştirilir. Kabarcık sırasındaki dezavantaj, diziyi sıralamak için gerekli olan tüm takasların yapılabilmesi için dizinin birkaç kez döngülenmesi gerektiğidir. En basit uygulamalarda, sıralama, içerdiği her öğe için dizinin tamamı boyunca bir tam zamana dönüşecektir.
Bir seçim sıralama, dizi sıralama işlemini bir kabarcık türünden biraz daha verimli bir şekilde gerçekleştiren ancak yine de dizi boyunca birden fazla yineleme gerektiren bir algoritma kullanır. Bu sıralama, en düşük değerli öğeyi bulmak için diziden geçerek başlar. Bu eleman daha sonra dizinin ilk dizinine yerleştirilir ve bazı izleme değişkenleri artırılır. Daha sonra döngü tekrarlanır, şimdi dizinin ikinci dizinine yerleştirilecek bir sonraki en düşük değeri arar. İşlem, en yüksek değerli eleman dizinin son dizinine yerleştirilene kadar devam eder.
Verimli, ancak bazen uygulanması karmaşık olan bir dizi sıralama yöntemi bir quicksort olarak bilinir. Quicksorting, dizide tutulan tüm olası değerlerin ortasında bir değer almayı içerir. Algoritma, dizinin tüm öğeleri boyunca yürür ve dizinin sonunda tüm değerler medyan sayısından daha büyük ve başlangıçta daha düşük değerler koyar. Bu işlem, dizinin sonuna kadar, dizinin sonuna kadar, dizinin tamamında sırayla gerçekleştirilir. Dizi için kullanılan cepten kredi kartı başvurusuorta değerin oldukça doğru olduğunu varsayarak, bu sıralamak için çok hızlı bir yol olabilir.
Dizi sıralama algoritmasını etkileyebilen faktörlerden biri, verilerin denklik için test edildiği araçlardır. Basit sayıların, hangi değerin daha büyük olduğu ile karşılaştırılması kolaydır, ancak bu, çoklu koşulların karşılaştırılması gereken karmaşık veri sınıfları için geçerli olmayabilir. Bir elemanın diğerinden büyük veya küçük olup olmadığını karşılaştırmak ne kadar uzun olursa, algoritmanın diziyi sıralaması ne kadar uzun sürer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?