Dikey Sürücüler Nedir?



Dikey sürücüler, veri bitlerini "düz" veya yatay olarak değil, dikey olarak depolayan sabit disk depolama aygıtlarıdır. Dikey depolama, veri bütünlüğünü kredi kartı başvurusu Worldkorurken veri kapasitesinde on kat artış sağlar.
Geleneksel sabit diskler veri bitlerini bir tablanın yüzeyine yatay olarak depolar. Sürücü kapasitesini arttırmak için, bitler daha fazla veriye uyacak şekilde boyut olarak küçültülmüştür. Bununla birlikte, bit yoğunluğu çok büyük olduğunda, manyetik parçacıklar birbirine karışmaya başlar ve bitlerin "tersine çevrilmesi" veya tersine yönlenmesine neden olur. Bu süper para-manyetik etki olarak adlandırılır ve bozuk veya kayıp verilerle sonuçlanır.
Bu yoğunluk bariyerinin üstesinden gelmek için, dikey sürücüler “gömülü” veri bitlerini dikey olarak depolamak için tasarlanmış daha kalın plakalar kullanırlar . Bir kafa plakanın üzerinde yüzer ve veri bitlerini “yukarı” veya “aşağı” yönde yönlendiren manyetik bir alan yaratır.
Kaba bir karşılaştırma için, raf boyunca düz, uçtan uca yerleştirilmiş tek bir kitap tabakasıyla bir kitaplık hayal edin. Bu, geleneksel plakaların veri bitlerini tutmasını temsil eder. Şimdi kitapları dikey olarak tutun ve bir tarafa bastırın, aynı boyuttaki rafa daha çok kitap sığdırabilirsiniz. Bu, dikey tahriklerin ardındaki temel prensiptir.
Dikey diskler tabla başına çok daha fazla veri tutabildiğinden, dizüstü bilgisayarlar ve portatif ses çalarlar gibi mobil cihazlar için çok uygundur. Örnek olarak, Hitachi , MP3 çalarlarda kullanılan 6 gigabyte mikro sürücünün yaklaşık 3000 şarkıya sahip olduğuna dikkat çekiyor . Dikey teknolojiyi kullanarak, sürücü 30.000 şarkı tutabilir. Sektördekicepten kredi kartı başvurusu üreticiler, yeni teknolojiye rağmen sürücülerin fiyatlarının düşmeye devam edeceğini iddia ediyorlar. Daha fazla veri daha az plağa sığdığında malzeme maliyeti azaldıkça, dikey sürücüler aynı boyutta standart sürücüden daha az gigabayt başına daha düşük olmalıdır.
Toshiba, Ağustos 2005'te dikey diskleri pazarlayan ilk üretici oldu. Hitachi, Seagate, Fujitsu ve diğer üreticiler de aynı zamanda dikey diskleri de piyasaya sürdü. İlk ürün dizüstü bilgisayarlara ve elektronik cihazlara yöneliktir, ancak genel kullanımlı dikey tahrikler yakında takip edilecektir. Hitachi'nin, 2007 yılında 1 terabaytlık dikey diskleri serbest bırakmayı planladığı bildirildi. Terabayt, 1.000 gigabayta eşittir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?