Dijital Fotoğrafları Nasıl Düzenlerim?



Dijital fotoğrafları düzenlemeye başladığında, birisinin gerçekten başarılı olması için fotoğrafın amacının ne olduğunu belirlemeye başlar. Bazıları için istedikleri, bilgisayarları için basit bir ekran. Diğerleri anlık görüntüler yazdırmak istiyor. Bazıları onları birkredi kartı başvurusu World dijital fotoğraf çerçevesi ekran sistemine koymak isteyebilir.
Dijital fotoğrafların düzenlenmesi fotoğraf düzenleme yazılımı ile başlar . Yazılımın kullanılmakta olduğu gerçekten bir fark yaratıyor. Dijital fotoğrafları düzenlemek için piyasadaki en pahalı yazılımı satın almanıza gerek olmayabilir, ancak profesyonel fotoğraf editörlerinin çoğu, sizin için ödediğiniz şeyi aldığınızı söyleyecektir.
Ancak, sadece parlaklık ve kontrastı ayarlamak ve biraz kırpmak isteyenler için, hemen hemen tüm temel yazılım paketleri çalışacaktır. Bazıları açık bir lisans yoluyla çevrimiçi olarak ücretsiz indirilebilir. Dijital fotoğraf makinesine sahip olanların neredeyse tamamı dijital fotoğrafları düzenlemek için kullanılan temel bir yazılım paketi ile geliyor.
Üst düzey kullanıcı için, Adobe® Photoshop® muhtemelen dijital fotoğrafları düzenlemek için kullanılan endüstri standardıdır. Profesyonel bir fotoğraf stüdyosu , gazete, dergi veya grafik tasarım firması olsun, Adobe® Photoshop® çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Onun popülaritesi, özelliklerle yüklü olması ve dijital fotoğrafların düzenlenmesi için yaygın olarak kullanılan programlara kolayca eklenebilmesi ve bunlara ihtiyaç duyan kullanıcılar için bir avantajdır. Ancak Adobe® Photoshop® satın alırsanız, önce programı tanımak için zaman ayırın. Bazıları, Photoshop®'da zaten standart olan eklentiler olarak satın almaya teşvik ettikleri özellikleri bulabilir.
Dijital fotoğrafları düzenlemeye başladığınızda dikkate alınması gereken bir dizi değişken vardır. Bazı kullanıcılar bekledikleri sonuçları almadıkları zaman kolayca hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ancak, memnuniyetsizliğin çoğu, birkaç alanda düzelttiğinizden emin olarak ele alınabilir.
Öncelikle, bilgisayar ekranında görüntülenen bir görüntü ile basılı bir anlık görüntü arasında bir fark olacağını anlayın. Bazen bunun monitörün ekran özellikleri ile ilgisi vardır. Bu etki genellikle LCD ekranlarla güçlendirilir, çünkü görüntüleme açısı renkleri ve parlaklığı değiştirebilir. Bazı durumlarda, bir kullanıcı istediği bir baskıyla sonuçlanmadan önce deneme ve hata olabilir.
İkincisi, çözünürlüğün bir fotoğrafın ekran özelliklerini de etkileyebileceğini anlamak önemlidir. Çözünürlük çok yüksekse, çoğu durumda sistemlerin ihtiyaç duyacağından daha fazla bilgi içerir. Ayrıca, gerektiğinden daha fazla sabit disk alanı ve bellek alabilir, cepten kredi kartı başvurusudüzenleme, yükleme ve indirme işlemini yavaşlatabilir. Bununla birlikte, poster boyutlarında kullanmak için dijital fotoğrafları düzenlemeyi planlıyorsanız, mümkün olan en yüksek çözünürlüğü elde etmek arzu edilir. Çözünürlük çok düşükse, yazılımın bilgi eksik olduğu yerlerde doldurmaya çalışmasıyla görüntü "pikselli" görünmeye başlar.

Üçüncüsü, asla orijinal bir görüntüyü çok fazla değiştirmeyi denemeyin. Düzenleyen dijital fotoğrafların bir resmi çok fazla geliştirmeye çalışırken yeni başlayanların yaptığı yaygın hatalardan biri. Örneğin, bir görüntü çok karanlıksa, bilgi iyi bir fotoğraf çekmek için orada olmayabilir. Bu gibi durumlarda, umulabilecek en iyi şey, oldukça fazla bilgi gerektirmeyen iyi bir gri tonlamalı görüntüdür. Yeterli bilgiye sahip olmayan bir fotoğrafı iyileştirmeye çalışmak genellikle fotoğraf editörünü canlı olmayan renklerle dolu standart bir ürünle bırakacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?