Dağıtılmış Güvenlik Duvarı Nedir?



Dağıtılmış bir güvenlik duvarı, ağa bağlı bilgisayarları yetkisiz erişime ve kötü amaçlı yazılımların yüklenmesine karşı korumak için kullanılan bir yazılım sistemidir. Bu, geleneksel ya da çevre güvenlik duvarına biraz benzer, ancak bir ağdaki erişim ve güven için topoğrafya oluşturmaktan ziyade, bireysel sistem koruması sağlar. Dağıtılmış bir güvenlik devlet desteğiyle iş kurmaduvarı temel olarak, bir ağdaki her bilgisayara “dağıtılan” bir yazılım aracılığıyla çalışır ve daha sonra bir merkezi kontrol sistemi ile iletişim kurar. Kullanıcılara veya farklı ağ bağlantı noktalarına erişim onayı, daha sonra, bir bütün olarak ağ yerine, her bir bilgisayara ve kullanıcıya özel olarak verilir.
Dağıtılmış bir güvenlik duvarının ardındaki temel fikir, bir sistemde her istemcide veya ağdaki bir bilgisayarda koruma sağlamaktır. Bir çevre güvenlik duvarı olarak adlandırılan geleneksel bir güvenlik duvarı sistemi, tüm ağ için bir yönlendirici veya modem düzeyinde koruma sağlayarak çalışır. Örneğin, bir ağda, İnternet erişimi sağlayan bir yönlendiriciye bağlı olan beş bilgisayar varsa, yönlendiricinin bu ağ için birincil güvenlik duvarının olması muhtemeldir.
Yönlendiricinin “duvarı” içindeki her şey, beş bilgisayar, güvenli ve güvenilir olarak kabul edilir. Bu “duvar” ın dışındaki bu bilgisayarlar veya sistemler güvensiz ve doğal olarak güvenilir değildir. Buna topografya denir, çünkü güvenli ve güvensiz bölgeler olan bir “iç” ve “dış” oluşturur.
Bunun aksine, dağıtılmış bir güvenlik duvarı ağ için herhangi bir topoğrafya oluşturmadan bireysel düzeyde çalışır. Her bilgisayarda, tek bir sistemde izole edilmek yerine ağ boyunca “dağıtılmış” bir güvenlik duvarı olarak işlev gören bir yazılım vardır. Bu dağıtılmış güvenlik duvarı için merkezi bir kontrolör daha sonra tipik olarak sistem yönetimi için kullanılan bir terminalde kurulur.
Erişim kontrolleri ve port bağlantıları için izinler daha sonra her bir bilgisayardan geçerek kontrol sisteminden bir talep çeker. Dağıtılmış bir güvenlik duvarı, bir sistem tarafından bağlanabilecek kullanıcıları ve bağlantı noktalarını tanımlayan bir “ilkeler” sistemi kullanır. Bu politikalar yönetici bilgisayarda saklanır ve ağdaki hangi dosya veya bağlantı noktalarının güvenli veya güvenilir olduğunu belirtmek için diğer sistemlere gönderilir. Bu, ağa ve çevreleyen güvenlik duvarından gelebilecek birinden bile olsa, her bilgisayara bir ağa özel bir güvenlik sağlar.
Ağlar, optimum güvenliği sağlamak için genellikle hem çevre hem de dağıtılmış bir güvenlik duvarı kullanmalıdır. Çevre, bir sistem üzerinde daha yaygın bir kontrol devlet desteği hayvancılıksağlar ve çok çeşitli potansiyel saldırıları saptırır. Bununla birlikte, dağıtılmış bir güvenlik duvarının kullanımı ek güvenlik sağlar ve daha hassas ve hedefli saldırılardan korunmaya olanak tanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kullanıcı Alanı Nedir?

Opt-In ve Opt-Out arasındaki fark nedir?

Program Editörü nedir?